Vad tycker stockholmarna om sina fönsterputsare?

I Stockholm finns många fönsterputsare. Det är den största staden i landet och även den region där störst kundbas finns. En enkel sökning på ”fönsterputs Stockholm” på en recensionsplattform ger oss 110 träffar – med varierande betyg. I den här texten tittar vi på de olika företagen och deras recensioner, för att se hur nöjda stockholmarna egentligen är med tjänsten. Inga företagsnamn kommer att nämnas, då syftet enbart är undersökande.

Firma 1

Den första firman vi tittar på är också den största – och de har ett gott betyg. Av 762 omdömen har de fåt 4,5 av 5 i betyg, vilket är bättre än vad många av konkurrenterna får. De allra flesta ger fyra eller fem av fem, och ger beröm för firmans bemötande, punktlighet och snabba arbeten.

Att hitta en mer en negativ kommentar är svårt. Efter att ha scrollat ned en bit i kommentarsfältet ser vi att en signatur har gett tre av fem. Hon berättar att hon anlitat firman vid två tillfällen och att hon var mycket nöjd den första gången. Den andra gången var hon dock inte nöjd, med motiveringen att hon tyckte att fönstren inte blev riktigt rena.

Firma 2

Den andra firman i Stockholm vi tittar på är en städfirma som även erbjuder fönsterputs som tjänst. Av kommentarerna att döma är det många som anlitar dem just för att få sina fönster putsade. I allmänhet får de mycket bra kommentarer, och även fönsterputsen beröms specifikt. En signatur berättar att hon skulle rekommendera firman för de goda priserna. En annan användare som anlitat dem för storstädning och fönstertvätt skriver att hon inte hade några förväntningar, men att resultatet blev utmärkt. Hon berömmer också personalen, som hon säger var tillmötesgående och arbetade bra och effektivt. Hon ger firman fyra av fem i betyg.

Firma 3

Den tredje firman i Stockholm vi tittar på är, precis som den andra, en städfirma som erbjuder fönsterputs som tilläggstjänst eller om en del av städningen. Av 306 omdömen har de 4,7 av 5, vilket är ett av de bästa betygen bland firmorna som erbjuder fönstertvätt. En signatur skriver att hon gick en ”superfönstertvätt” och ger dem högsta betyg.

Vad tycker stockholmarna om sina fönsterputsare?