Är ett övervakat larm värt sitt pris?

Säkerhetsföretag erbjuder olika nivåer av övervakning av ditt larm till olika priser. Den månatliga kostnaden för ditt säkerhetssystem varierar beroende på paket och utrustning. Enklare övervakning kan gå på cirka 100 till 300 kronor i månaden, medan kostnaden för övervakning av ett larm i en bostad med ett ökat skyddsbehov kan kosta uppemot 1 000 kronor i månaden. Även utformningen på avtalen varierar, men de flesta har en bindningstid på 36 månader. Detta skiljer sig dock åt kraftigt eftersom olika aktörer i branschen utformar sina avtal på olika sätt.

Ett larm utan övervakning kan i vissa fall vara ett bra alternativ för den som vill spara lite pengar, eftersom det inte kostar någonting att själv övervaka sitt system. Det finns dock många tjänster som tillåter självövervakning mot en avgift. Dessa tjänster brukar ha ytterligare funktioner för ditt larm, såsom på- och avlarmning på distans.

Det är bäst att utvärdera vilket behov av skydd din familj har. Om du redan bor i ett bostadsområde med bevakning dygnet runt, kan det säkert räcka gott med ett paket med mindre övervakning av ditt larm. Om du istället bor på en plats med hög brottslighet, bör du sannolikt välja ett mer komplett paket.

Detta påverkar kostnaden för ditt larm

Larm för hemmabruk har blivit alltmer sofistikerade med åren. Ju fler funktioner de har, desto dyrare är de. Övervakningskameror och säkerhetsbelysning som lyser upp uppfarten till din bostad är några exempel på funktioner som medför en ökad kostnad. Och de ökar inte bara kostnaden för utrustningen utan kanske även för installationen. Beroende på komponenternas komplexitet, till exempel kontrollpaneler, knappsatser och sensorer, desto högre eller lägre blir priset på ditt larmsystem.

Det finns så många olika tillbehör att välja mellan på marknaden och ju mer modern din utrustning är, desto fler tillbehör är kompatibla med denna. Säljare av larmutrustning kommer försöka intala dig att du behöver alla tillbehör som finns tillgängliga, även om verkligheten är en annan. Du bör därför ta reda på vad du faktiskt behöver och vad som fungerar bäst för dig. Ett övervakat larm är dock i regel värt sitt pris, för mer information rekommenderar vi att besöka Larmkollen.

Är ett övervakat larm värt sitt pris?