Det är inte alltid lätt att veta vilken produkt som är bäst att använda när du har varor som ska skickas eller bevaras under längre tid. Det finns möjlighet att använda sig av kartonger och olika plastprodukter. Hur ska man veta vad som är bäst, mest miljövänligt och håller mina varor från att gå sönder under transport.

Plastband eller kartong

Det är som är bra med plastband är att det tål olika former av klimat, fukt och håller sig rent från damm. Medan packning av kartong lätt kan gå sönder vid fukt och olika väder typer. Plastband väger också betydligt mindre och är därför mer ekonomisk att skicka. Man kan lätt tro att genom att packa in med plast är det sämre för miljön. Men plastband kan lätt återvinnas till nya plastvaror. Därför är det viktigt att återlämna plasten vid en återvinningscentral. Återvinningscentraler kan hittas i nästan alla orter i Sverige.

Vart kan man inhandla plastband?

Plastband går att inhandla i olika affärer som är specialiserade på material. Man kan också köpa produkten online. Det är dock viktigt om du köper produkten online att du är säker på den storlek du behöver och vilket kvalité som du vill ha. Banden kan skilja sig i pris men man ska inte tro att det bandet som är dyrare är bättre. Det beror på vad du ska packa in och vilket typ av plastband du behöver. Om du har lättare produkter som ska skickas behövs troligen inte ett lika stark band utan du kan inhandla ett betydligt billigare. Som är gjort av en högre andel polyester. Så försök inte bli lurad av priset och betala ett mycket högre pris än vad du egentligen behöver. En annan fördel med plastband som inhandlas i en affär är att affären troligen kan hjälpa dig med själva inplastningen. Oftast kan en bandmaskin behövas. Om du inte ska plasta in väldigt mycket produkter kan denna maskin vara onödig att inhandla. Innan du använder bandmaskin är det också viktigt att du är säker på att du vet hur den används.

Banda med plast