Hårgelé är ett bra verktyg för att förhindra växande hårstrån. Det finns ett antal saxtyper, men det är viktigt att välja den som är lämplig för hårtypen. klippning kan göras på vått hår eller torrt hår, men de brukar stanna på håret i ungefär en timme. Om du har några tvivel kan du tillämpa dem före hårvård och därefter. Hårgeléer används i olika metoder för olika hårtyper. De kan appliceras med en hand och de kan appliceras med en borste. Var bara försiktig så att du använder gelén på rätt sätt. Det kan vara lite svårt att kontrollera mängden gel som du använder, särskilt när du applicerar den på vått hår.

Ju mer du använder hårgelén desto mer behöver du ta bort gelén från håret innan den torkar. Ett trick för att undvika detta är att låta gelén torka i cirka 30 minuter innan du fortsätter att applicera gelén. Du bör inte överdriva appliceringen av gelén eftersom den kan lämna en oljig rest kvar. Dina hårgeléer kan användas på valfri hårtyp, med undantag för tjockt hår. Se bara till att du använder gelén som rekommenderas för din hårtyp och då är du bra att gå. Om du använder en gel med tjockare konsistens tenderar den att jämna håret istället för att försvinna dem.

För hårgeléer måste du gå till salongen för att applicera gelén på håret. När håret har säkrats kan du kamma eller borsta håret försiktigt för att skapa spänningar. För att få gelén att fungera bättre måste du trycka gelén mot hårbotten medan du borstar håret lätt. Du kan dock också använda en kam eller borste för att få håret hårt. Innan du applicerar hårgelén på håret bör du kamma håret för att bli av med trasslar. Det är också viktigt att borsta håret istället för att använda en kam. Detta beror på att kammen ger ett bättre grepp till gelén vilket gör att den fungerar bättre.

När du har applicerat gelén kan du kamma håret för att mjukgöra det och bli av med knutarna. När du har kammat kan du applicera ett lämna in balsam för att förhindra ytterligare tovigheter. Var försiktig så att du inte gör det för hår och att inte dra för hårt i håret.

En samling texter om skönhetsvård finns på denna sida skönhetsexpo.se.

 

Hårgelé – hårstyling produkt