Många konferensanläggningar i Göteborg har regelbundna bokningar året runt och har därför stor erfarenhet av konferensarrangemang, men ofta vill kanske du som arrangör sätta en egen prägel på konferensen. Det är därför som många anläggningar klarar av att anpassa lokalen och utrustningen efter dina specifikationer. I vissa fall blir det något dyrare, men i gengäld säkerställer du att konferensen kommer att bli lika minnesvärd som du vill ha den.

Om du istället är ny på konferensarrangemang kan det vara en bra idé att ta kontakt med anläggningen för att se om de kan hjälpa dig med tips och råd. I och med de frekventa bokningarna är det ett flertal anläggningar som har mångårig erfarenhet av att arrangera konferenser med hög profil – och det är en resurs som du bör utnyttja. Samarbetet kan se ut på olika sätt, men det sker ofta genom att de styr dig i rätt riktning om du har frågor om catering, mötesrum eller alla andra praktiska frågor.

Olika storlekar på lokaler

Du kan lägga ner hur mycket energi du vill på att hitta rätt föreläsare och laga den bästa maten, men om du inte hittar rätt lokaler kommer deltagarnas minnesbild ändå att vara negativ. Ingen vill sitta ett par dagar i möten i trånga, mörka rum. Fräscha, rymliga lokaler påverkar stämningen positivt och gör att diskussionen och atmosfären också blir fräsch och rymlig.

Det är en av anledningarna till att Göteborg är en bra stad för konferenser. Valfriheten är stor oavsett om du ska ha en konferens för flera hundra deltagare från världen över, eller om det bara är ett internt möte inom företaget. Du behöver knappast oroa dig för att inte få plats när ett antal anläggningar erbjuder lokaler på tusentals kvadratmeter. Om du å andra sidan är ute efter något mindre och mer intimt finns det anläggningar som kan tillmötesgå dessa behov också.

Det är inte bara storleken som avgör en lokals lämplighet som konferensrum, det finns flera andra aspekter som spelar in också. Där ingår exempelvis planlösning, ljus och inredning. Många vill ha ett ljust och luftigt rum för att mötet ska kännas piggt och fräscht. Dessutom kan inredningen vara viktig eftersom du vill se till att alla har någonstans att sitta bekvämt, samtidigt som deltagarna ska kunna kommunicera med varandra på ett lätt och ledigt sätt – eller, om det handlar om en föreläsning, kunna se och höra talaren utan problem.

Eventservice och konferenstips