Hemlarm och hemförsäkring

Vårt hem är där vi har alla våra värdesaker, vår familj och eventuella husdjur. Med andra ord är det extremt viktigt att vi känner oss säkra och trygga hemma och inte oroar oss för inbrottstjuvar. Inbrott kan dock hända vem som helst, man vet aldrig. Därför är det viktigt att maximera sina chanser att inte utsättas för inbrott och minska risken. Hur gör man det? Det gör man med hemlarm och hemförsäkring! Hur du ska gå tillväga med dessa två säkerhetsåtgärder berättar vi om i den här texten!

Hemförsäkring

Hur gör man för att hitta den bästa hemförsäkringen? Det finns två sätt att närma sig uppgiften. Antingen väljer man första bästa som poppar upp i huvudet, eller bara rutinmässigt från det bolag man har haft kontakt med tidigare. Och hoppas på det bästa. Eller så gör man noggranna efterforskningar för att hitta exakt den försäkring som uppfyller ens behov. Vilket av sätten du än väljer kan du känna dig trygg i att du får tillräckligt skydd för de stora delar som en hemförsäkring ska täcka, som inbrott, brand, rätts- och ansvarsskydd och reseskydd. Vissa har till och med hemlarm som ingår (eller som krav). Genom att undvika att falla för lockelsen som låga premier kan innebära minskar du också risken att välja en försäkring som inte är optimal för dig. Det kan låta som en självklarhet, men priset påverka våra beslut i hög grad. Titta istället på detaljerna och utgå hela tiden från din situation. Exempelvis hur mycket du reser och hur stort värde du har hemma. Glöm inte heller rättsskyddet, där det finns betydande skillnader mellan olika försäkringar.

Komplettera med hemlarm

Att ha en hemförsäkring är bra, men den kommer först till användande nät det redan är försent. Därför är det bra att lägga till ett hemlarm. Som vi redan nämnt innehåller vissa hemförsäkringar hemlarm. Andra har det som krav att den som tecknar hemförsäkringen måste skaffa hemlarm. Hemlarm har ett förebyggande syfte för inbrott: Om en tjuv ser säkerhetsbolagets märke på huset så väljer hen ett annat hus som inte är larmat. Och om olyckan ändå är framme och tjuven trotsar larmet finns det hjälp som är på väg blixtsnabbt: larmet går, kamerorna visar en okänd människa i huset och larmcentralen larmar väktaren och polisen som är på väg. Med andra ord tar larmcentralen hand om allt när du inte hinner eller inte är hemma.

Hemlarm och hemförsäkring