Displayprodukter inför mässan

Ska du ställa upp på mässa med ditt företag? När det gäller mässmontern är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. På en välbesökt mässa kan man behöva investera lite för att synas bland konkurrensen. Många nya företagare ställer upp på mässor just för att nätverka, hitta företagskunders, samarbetspartners och för att skapa sig ett namn i en given bransch. Något som kan förbättra upplevelsen är att investera i snygga displayprodukter. Men vilka alternativ har man egentligen att välja mellan? Och vilka displayprodukter kan komma väl till hands under en mässa?

Mässdiskar

Att ha mässdiskar tryckta med företagets logga, slogan och annan konceptuell bild gör mycket för helhetsintrycket. En leverantör vi tittar på (skyltAB.se) säljer diskar som ser ut ungefär som en byrå, men där man fäster en bildduk med hjälp av en magnetremsa. SkyltAB hjälper till att trycka de motiv som önskas. Diskarna är ganska stora och fungerar utmärkt som displayprodukter – här kan man lägga ned tid och energi för att hitta ett bra motiv som verkligen representerar verksamheten på ett bra sätt. En fördel med de mässdiskar som säljs här är att de är portabla. De får plats i en tillhörande väska som kan tas med från mässa till mässa.

Broschyrställ

Att ha säljande och informativa broschyrer kan hjälpa till ordentligt med marknadsföringen av ditt företag. Broschyrställ är relativt billiga (även om det finns ganska dyra varianter) och finns i flerfacks- och singelfacksutförande. Något som är platsbesparande är att ha broschyrställ för väggen. Dock är det här kanske inte särskilt smidigt på en mässa.

iPadställ

För den som vill göra något speciellt i sin monter kan ett iPadställ vara en bra idé. I sådana fall gäller det att man har en idé kopplad till det givetvis – att man till exempel visar upp en produkt eller har en intressant hemsida eller app som är kopplad till verksamheten. Ipadställ kostar ungefär mellan 1 200 och 2 500 kronor hos SkyltAB.se.

Beachflaggor

Beachflaggor och liknande displayprodukter kan göra sig väl bred vid mässmontern. Det är ganska kostnadseffektivt (går att komma undan under tusenlappen, beroende på storlek) och du syns väl från avstånd. Det kan vara en kraftfull metod för den som vill sticka ut bland konkurrensen på mässan. Var dock beredd på att fler har liknande displayprodukter. Företaget skylt ab sitter på ett eget lager om 1200m2 som är fullpackat med diverse displayprodukter. Därför så erbjuder dem även såklart blixtsnabba leveranser.

Vem är bäst på SEO?

Vem är bäst på SEO?

Självklart vill alla företag anlita det bolag som är absolut bäst på marknadsföring. Detta för att nå ut med sitt budskap, öka trafiken till hemsidan och få en ökad försäljning. En marknadsföringsväg är SEO (synas på Google) och det finns flera bolag som hävdar att de är bäst på SEO. Men helt lätt att mäta detta är det inte då man kan vara bäst på SEO utifrån flera olika perspektiv.

Bäst – Genom att vara etta

Om ett SEO-bolag jobbar med att få en av sina kunder högst på Google på ett enda sökord och lyckas med detta kan de av denna kund anses vara bäst. Man har fått vad man eftersträvat genom att ligga i toppen.

Men man bör även se på vad SEO-bolaget har genomfört och på konkurrensen. Det finns till och med bolag som lovar sina kunder att de ska synas etta på Google på deras eget företagsnamn vilket knappast är en större bedrift. Det krävs knappast något stort SEO-arbete för att få E-butiker att synas på deras företagsnamn. Att vara etta innebär därmed inte alltid att man är bäst på SEO.

Bäst – Genom att skapa mest trafik

En annan syn är att SEO inte primärt handlar om att ligga etta på ett unikt ord utan istället få in trafik till hemsidan via flera olika sökord och dess longtails. Det är exempelvis bättre att få 1500 besökare per dag via 25 olika sökord än enbart 1000 besökare via ett ord. Här jobbar man bredare med SEO och skapar ett större mervärde för kunden. För att bestämma vem som är bäst på SEO blir i detta fall att avgöra vem som kan skapa mest organisk trafik till kunden.

Bäst – Genom att klättra snabbast

Det bör vara en större utmaning att klättra från plats 50 till första platsen mot att gå från andraplatsen till förstaplatsen. För att kunna avgöra vem som är bäst behöver man alltså utgå från samma startpunkt, ha samma konkurrens, samma sökord och samma tidsintervall.

Detta är näst intill omöjligt förutsatt att inte två SEO-bolag startar varsin webbsida samma dag och sedan tävlar för att nå första placeringen. Men det är extremt sällan som arbetet utförs på detta sätt. Därmed blir det även näst intill omöjligt att avgöra vem som är bäst.

Som kund får man helt enkelt se på vilka andra företag som SEO-bolaget jobbat med och analysera deras resa till toppen på Google. Därmed kan man se vilka som är bäst – eller i alla fall har väldigt bra referenser.

De vanligaste frågorna om golvslipning

De vanligaste frågorna om golvslipning

Genom att titta på vad svenskarna söker på, kan man få en uppfattning om vad många undrar inom ett visst ämne. När vi skriver in ”golvslipning” får vi fram ett antal frågor. Här ger vi er svenskarnas frågor om golvslipning – och svar på dem. För ytterligare information hänvisar vi till denna sida.

Hur mycket dammar det?

Det korta svaret är att det beror på. Idag använder de allra flesta firmor dammfria slipmaskiner. Det här innebär inte att det blir noll damm, men däremot att det blir mycket lite. Med vanliga slipmaskiner är det inte ovanligt att man fortfarande hittar damm, en lång tid efter att själva slipningen är genomförd. En del firmor använder fortfarande dessa lite äldre maskiner – de som inte gör det, brukar framhäva att deras slipningar är ”dammfria”.

Om du ska slipa själv kan det vara läge att titta efter dessa maskiner. De må kanske kosta lite mer att hyra, men många skulle nog anse att det är värt det.

Hur mycket kostar det?

Precis som i svaret ovan, så beror det på. Om du inte ska göra det själv, så kan du titta på vad firmorna tar. Ett företag som gör golvslipning i Stockholm skriver till exempel att en slipning av parkett – inklusive en lackbehandling – kostar 182 kronor i kvadratmetern. Bra att känna till är att golvslipning i Stockholm ofta är lite dyrare än mindre städer ute i landet. Bor du i en liten stad kan du sannolikt hitta lite billigare priser.

Den behandling som kostar 182 kronor är en av deras billigaste. Som högst sträcker det sig till 315 kronor per kvadratmeter. Ett rum på 30 kvadratmeter skulle således kosta 9 450 kronor att få slipad av den här firman i Stockholm – om man väljer den dyraste behandlingen.

Hur lång tid?

Ska man göra det själv bör man räkna med att det tar längre tid än om man anlitar en firma för jobbet. Det är en ganska tung maskin som du, flera gånger, behöver dra över en mer eller mindre stor yta. Ungefär 20 – 30 kvadratmeter per dag kan du räkna med att klara av. En firma med bra maskiner som skickar flera personer kommer dock givetvis att klara av det snabbare än så.

Stor brist på personal inom byggsektorn under minst fem år

Det finns ett par branscher där bristen på arbetskraft förväntas bli mycket hög under minst fem år. Bland dessa finns byggbranscher enligt Arbetsförmedlingens prognos. De som idag utbildar sig till målare, murare eller träarbetare bör alltså ha mycket god chans att få jobb efter färdig utbildning.

Det var i början av 2018 som tidningen Svensk Byggtjänst publicerade en artikel där man presenterade sifforna från Arbetsförmedlingen. Där lyftes det fram att bristen på utbildad personal är stor och att denna bristen förväntades öka med tiden.

Delvis beror bristen på personal inom byggsektorn på att branschen överlag är i expansion. Den stora bristen på bostäder (inte minst i Stockholm) resulterar i nybyggnationer och ombyggnationer ”på löpande band”. Bristen på byggpersonal är just störst i Stockholm och mellanstora städer. Detta eftersom de är i en expansionsfas men många inflyttande. Det är enbart på landsbygden som efterfrågan är lägre.

Bristen har uppmärksammats på flera håll

Att bristen är stor på kunnig personal har lyfts upp av flera facktidningar och lokala nyhetstidningar. Det finns bland annat brist på murare, snickare och målare i Stockholm. Men även i andra delar har problemet lyfts upp.

Ett exempel är Folkbladet.se som publicerat en artikel om den stora bristen på målare som förväntas uppstå. I inledningen skriver de att bristen kan övergå till kris inom tio år. Detta om inte fler väljer att utbilda sig till målare och börjar jobba inom branschen.

En orsak att det är brist är att det helt enkelt inte är populärt att utbilda sig till målare redan på gymnasienivå. I en intervju nämns att bygg- och anläggningsprogrammet för många är andra eller tredjevalet vid gymnasieansökan. De som kommer in behöver därmed inte ha speciellt stort intresse för yrket – även om många har det.

I artikeln lyfts det fram att målare fortfarande dras med en ”gammal bild”. En bild av att det skulle vara farligt för hälsan, vilket det även var förr. Men med dagens krav gällande arbetsmiljö och ändrade färger vilket förbättrat yrket avsevärt. Exempelvis används enbart vattenspäda färger sedan en lag 1987 som förbjudit lacknaftabaserade färger vid inomhusmålning. Men även om detta alltså har förändrats för länge sedan kan det vara en orsak till att vissa drar sig för att jobba inom området. I längden skapar det en brist på målare i Stockholm och många andra städer i expansion.

Målare trivs överlag väldigt bra med sitt yrke och ser ljust på framtiden detta speciellt när man pratar med personal på målarenstockholm.se.

Förbättra webbplatsen för att synas

När man har en kommersiell webbplats är det viktigt att man kontinuerligt jobbar med att öka sin exponering. Om ingen ser, eller besöker, webbplatsen kan man inte använda den optimalt. Har man en butik i någon form kan synligheten ha en nära koppling till huruvida man kan generera en inkomst eller inte. Att satsa allt i sin marknadsföringsbudget på traditionell marknadsföring är sällan värt ansträngningen. Det finns stora kostnader för denna marknadsföring och utdelningen kan vara allt för låg. I och med att man vill attrahera de som är på nätet, är det också här man bör söka delar av sina kunder. Det finns ingen anledning att helt upphöra med vanlig marknadsföring, men i kombination med sökmotoroptimering kan man många gånger nå bättre resultat.

Hur rankar man på Google?

Det finns inte ett svar som alltid gäller på denna fråga. Allt handlar om hur webbplatsen ser ut för tillfället och vad för utmaningar som finns att hitta. När det kommer till sökmotoroptimering är det viktigt att titta på de olika delarna av en webbplats. Nedan finns en uppdelning som torde vara gångbar i flertalet fall.

  • Sidstruktur
  • Kod
  • Rubriker
  • Bilder
  • Alt taggar
  • Textinnehåll
  • Internlänkar
  • Externa länkar
  • Serverhastighet
  • Certifikat

Har man gått igenom listan ovan har man nått långt! Det är dock inte på något vis färdigt. Att sträva efter en optimalt sökmotoroptimerad webbplats är beundransvärt men inte alltid optimalt. Det behöver finnas utrymme för konstnärlig frihet. Trots allt handlar det inte bara om att man skall få en så bra position som möjligt. Det gäller också att användare tycker om att vara på webbplatsen och att man får besökare som stannar kvar! Här finns dock inte några motsättningar. Det går utmärkt att ha en sida optimerad för sökmotorer utan att den blir tråkig eller anonym. Har man själv inte rätt kompetens för att nå resultat inom SEO kan man vinna på att anlita någon expert utifrån. Det finns en rad olika byråer som jobbar hårt för att deras kunder skall få så bra synlighet som möjligt. Detta oavsett om man fokuserar på den egna hemsidan eller på länkar.

Sökmotoroptimering är en förhållandevis ny bransch i Sverige. Detta medför att utbudet växer stadigt. Genom att titta på vad en byrå erbjuder kan man jämföra tjänster och hitta den som är bäst för jobbet.

Vad tycker stockholmarna om sina fönsterputsare?

Vad tycker stockholmarna om sina fönsterputsare?

I Stockholm finns många fönsterputsare. Det är den största staden i landet och även den region där störst kundbas finns. En enkel sökning på ”fönsterputs Stockholm” på en recensionsplattform ger oss 110 träffar – med varierande betyg. I den här texten tittar vi på de olika företagen och deras recensioner, för att se hur nöjda stockholmarna egentligen är med tjänsten. Inga företagsnamn kommer att nämnas, då syftet enbart är undersökande.

Firma 1

Den första firman vi tittar på är också den största – och de har ett gott betyg. Av 762 omdömen har de fåt 4,5 av 5 i betyg, vilket är bättre än vad många av konkurrenterna får. De allra flesta ger fyra eller fem av fem, och ger beröm för firmans bemötande, punktlighet och snabba arbeten.

Att hitta en mer en negativ kommentar är svårt. Efter att ha scrollat ned en bit i kommentarsfältet ser vi att en signatur har gett tre av fem. Hon berättar att hon anlitat firman vid två tillfällen och att hon var mycket nöjd den första gången. Den andra gången var hon dock inte nöjd, med motiveringen att hon tyckte att fönstren inte blev riktigt rena.

Firma 2

Den andra firman i Stockholm vi tittar på är en städfirma som även erbjuder fönsterputs som tjänst. Av kommentarerna att döma är det många som anlitar dem just för att få sina fönster putsade. I allmänhet får de mycket bra kommentarer, och även fönsterputsen beröms specifikt. En signatur berättar att hon skulle rekommendera firman för de goda priserna. En annan användare som anlitat dem för storstädning och fönstertvätt skriver att hon inte hade några förväntningar, men att resultatet blev utmärkt. Hon berömmer också personalen, som hon säger var tillmötesgående och arbetade bra och effektivt. Hon ger firman fyra av fem i betyg.

Firma 3

Den tredje firman i Stockholm vi tittar på är, precis som den andra, en städfirma som erbjuder fönsterputs som tilläggstjänst eller om en del av städningen. Av 306 omdömen har de 4,7 av 5, vilket är ett av de bästa betygen bland firmorna som erbjuder fönstertvätt. En signatur skriver att hon gick en ”superfönstertvätt” och ger dem högsta betyg.

Information till Försäkringskassan vid privat assistanssamordnare

Om privat assistanssamordnare anlitas är det mycket viktigt att rätt information lämnas in till Försäkringskassan eftersom det är denna information som ligger till grund för hur stora utbetalningar som ska ske. Det gäller då både information från assistansanordnaren samt från den person som är berättigad assistans. Skulle någon information vara felaktigt eller saknas kan Försäkringskassan avvakta med utbetalningen till korrekt information uppgetts.

Krav på företaget

För att ett företag ska få bedriva verksamhet som assistanssamordnare krävs det att företaget har godkänd F-skattsedel samt har de tillstånd som krävs för att just utföra assistans. Dessa tillstånd ges ut av IVO och mer information om detta går att läsa på IVO.se

Krav på dig som är berättigad assistans

Om du är berättigad assistans ska du lämna in information till Försäkringskassan. I ett första skede är det blankett 3079. På den blanketten framgår det vilket företag som anlitas som assistanssamordnare. När den skickas in ska även avtalet mellan parterna skickas in som kopia. Skulle ett byte ske av assistanssamordnare eller avtalet ändras behöver en ny 3079 skickas in. Detta behöver komma in till Försäkringskassan före den 15:e för att utbetalning ska kunna ske till rätt betalningsmottagare. Därefter skickas en månatlig löpande uträkning in till Försäkringskassan.

Redovisning av utförd assistans

Varje månad måste en tidsredovisning skickas in som påvisar den utförda assistansen från samtliga assistenter. Detta kan ske med blankett 3059 eller elektroniskt via ELT. Överlag rekommenderas ELT då det minimerar risken för otydlighet eller fel ifyllda blanketter. Denna tidsredovisning ska skickas in så fort som månadssamanställning skett. Detta ska däremot alltid ske före den 5:e den andra månaden efter att den gällande assistansen blivit utförd. Efter att Försäkringskassan granskat den inskickade informationen kan eventuella kompletteringar behöva ske.

Assistanssamordnare påbörjar uppdraget – innan ersättning beviljas

I det fall en assistanssamordnare påbörjat ett uppdrag med assistans innan personen har fått klart med att assistans beviljas ska blanketten 3080 användas. Det är en blankett där man anmäler uppgifter kring den hjälp som utförts retroaktivt. Ovan information är en kortare sammanfattning av vad Försäkringskassan anger på sin hemsida som information till privata assistanssamordnare. Besök Försäkringskassan.se för aktuell information. (Med reservation för eventuella felaktigheter)

Förfrågan som inte visas hos UC

Förfrågan som inte visas hos UC

När man gör en kreditförfrågan tas vanligen en upplysning som visas hos UC. Detta kan ligga användaren i fatet om man vid ett senare tillfälle vill göra en annan ansökan. Att ha en eller två aktiva förfrågningar är kanske inte någonting som påverkar en framtida kreditbedömning, men ett allt för stort antal kan innebära att man bedöms som riskabel att ha som kund. Detta är en av orsakerna till att många vill minimera antalet kreditupplysningar som efterfrågats. Det finns ett antal kreditföretag som inte tar någon synlig upplysning från UC. Vilka dessa är och hur de jobbar går att se på deras webbplatser. För en sammanställning är detta en bra informationssida.

Smslån

När man beviljas ett lån går det ofta snabbt att få pengarna tillgängliga på sitt konto. Detta är en förutsättning för att lånet skall vara intressant i sin nuvarande form. Tanken bakom smslån är att man snabbt skall kunna använda pengarna. Det är en form av direktlån som ofta är intressant för mindre belopp. I och med att räntor jämte kostnader är högre än vid ett traditionellt lån, går det ofta ut på att man skall kunna betala tillbaks lånet i sin helhet på några månader eller snabbare. Följer man den återbetalningstid som avtalats vet man ofta i förväg hur mycket totalkostnaden kommer att bli. Skulle man dock behöva anpassa amorteringarna är det generellt en högre summa som blir totalkostnaden för lånet i fråga.

Att ta smslån är vanligt och utbudet större än tidigare. Samtidigt finns det alltid orsak att noga gå igenom de villkor som ställs upp för att man skall få ta ett sådant lån. Genom att jämföra smslån noga och gå igenom vad de olika företagen erbjuder, kan man minimera riskerna för att man skall behöva uppleva en chock senare. Sidan vi nämnt studerar ett tungt urval finansbolag inom smslån. På så vis kan de jämföra vad för lån som erbjuds och vilket som är det bästa sms lånet för dig.

Oavsett vad för lån som gäller, är det bra att göra matematiken för vad totalkostnaden kommer att bli. Räntan är en sak och den effektiva räntan en annan. Det finns vanligtvis startavgiftewr eller andra kostnader som påverkar den effektiva räntan på lånet som avses. Denna information finns alltid tillgänglig om man söker efter den. Antingen hos företaget eller via de sidor som jämför lån. Tänk på att det alltid är villkoren i avtalet som råder oavsett vad som finns att se hos någon förmedlingssida.

Fynda cykel på nätet

Fynda cykel på nätet

Inför varje säsong finns nya inköp som hägrar. Den cykel man använt under lång tid kanske äntligen skall få gå vidare till någon annan som drömmer om att byta till sig någonting roligt för sommaren? Att handla cykel på nätet har för många varit någonting nytt och obekant. I och med att man inte kan provcykla i förväg kan det finnas betänkligheter. Samtidigt finns möjligheten att göra riktiga kap! En cykelrea som erbjuder kvalitetscyklar är en guldgruva för den som vill cykla med bästa utrustning. Denna cykelrea har det mesta man kan önska sig inom cyklar, samtidigt som priserna är ordentligt rabatterade. Att köpa en cykel på rea kan innebära att man gör en besparing på över 20 % av originalpriset! Just denna rea har också en rutin för att anpassa och justera cykeln in i minsta detalj innan den skeppas iväg. Kort sagt en bra deal!

Även barncyklar

Det är inte bara cyklar för vuxna som kan dra iväg i pris. Det är inte ovanligt att barncyklar kostar nästan lika mycket som en vanlig cykel för herr och dam. När det blir tid för rea är därför även dessa cyklar eftertraktade. Hur man definierar cyklar vid utförsäljning eller rea kan variera en hel del. Vän av ordning kan dock hävda att alla cyklar med minst ett hjul är att betrakta som cyklar. Detta helt oavsett om man tänker på enhjulingar, spark och balanscyklar, barncyklar eller andra alternativ.

Genomgående kan man också nämna att handel på nätet öppnar för ytterligare valmöjligheter. Det är inte ovanligt att man i samband med att man skaffar cykel, också köper ny hjälm. Att ha en bra och säker hjälm är en förutsättning för att man skall kunna slappna av under cykelturen. Om någonting skulle inträffa som man inte är förberedd på, kan man minimera risken för skador. Finns även hjälmar till bra pris kanske man skall testa att kombinera en cykel och en hjälmstil som passar? Oavsett vad man söker på en cykelrea är en sak garanterad. Nämligen att man får en hel del åk och träning för priset som råder.

Eventservice och konferenstips

Många konferensanläggningar i Göteborg har regelbundna bokningar året runt och har därför stor erfarenhet av konferensarrangemang, men ofta vill kanske du som arrangör sätta en egen prägel på konferensen. Det är därför som många anläggningar klarar av att anpassa lokalen och utrustningen efter dina specifikationer. I vissa fall blir det något dyrare, men i gengäld säkerställer du att konferensen kommer att bli lika minnesvärd som du vill ha den.

Om du istället är ny på konferensarrangemang kan det vara en bra idé att ta kontakt med anläggningen för att se om de kan hjälpa dig med tips och råd. I och med de frekventa bokningarna är det ett flertal anläggningar som har mångårig erfarenhet av att arrangera konferenser med hög profil – och det är en resurs som du bör utnyttja. Samarbetet kan se ut på olika sätt, men det sker ofta genom att de styr dig i rätt riktning om du har frågor om catering, mötesrum eller alla andra praktiska frågor.

Olika storlekar på lokaler

Du kan lägga ner hur mycket energi du vill på att hitta rätt föreläsare och laga den bästa maten, men om du inte hittar rätt lokaler kommer deltagarnas minnesbild ändå att vara negativ. Ingen vill sitta ett par dagar i möten i trånga, mörka rum. Fräscha, rymliga lokaler påverkar stämningen positivt och gör att diskussionen och atmosfären också blir fräsch och rymlig.

Det är en av anledningarna till att Göteborg är en bra stad för konferenser. Valfriheten är stor oavsett om du ska ha en konferens för flera hundra deltagare från världen över, eller om det bara är ett internt möte inom företaget. Du behöver knappast oroa dig för att inte få plats när ett antal anläggningar erbjuder lokaler på tusentals kvadratmeter. Om du å andra sidan är ute efter något mindre och mer intimt finns det anläggningar som kan tillmötesgå dessa behov också.

Det är inte bara storleken som avgör en lokals lämplighet som konferensrum, det finns flera andra aspekter som spelar in också. Där ingår exempelvis planlösning, ljus och inredning. Många vill ha ett ljust och luftigt rum för att mötet ska kännas piggt och fräscht. Dessutom kan inredningen vara viktig eftersom du vill se till att alla har någonstans att sitta bekvämt, samtidigt som deltagarna ska kunna kommunicera med varandra på ett lätt och ledigt sätt – eller, om det handlar om en föreläsning, kunna se och höra talaren utan problem.